O3

comunicare

Dacă activitatea unei afaceri e ca o cameră tehnică cu multe aparate și rotițe în mișcare, atunci comunicarea e ceea ce vede ochiul când lași ușa deschisă.
Cum bate lumina? Ceea ce se vede e ceea ce se întâmplă? E ordine?

Îmi pun multe întrebări când mă apropii de comunicare, pentru că știu că nu are voie să fie întâmplătoare.

Tot ce scoate un business în lume are nevoie de un motiv și de o formă potrivită, care să țină circuitul pe plus.

Insert my role here - să pun în balanță brandul și obiectivele, ca să găsim mijloacele și cuvintele prin care transmitem eficient ce știi deja (sau nu) că ai de spus.

în lumina adecvată

SERVICII și PROCES DE LUCRU

mai exact

strategie de comunicare

Cuvântul „strategie” e adesea supralicitat, dar n-am altul mai bun ca să explice punctul zero al oricărui efort de comunicare.
Dacă afacerea ta e la început și vrei să afli care sunt instrumentele prin care poți să ajungi la oameni, strategia de comunicare e pasul imediat următor brandingului.
E cea care îți va clarifica obiectivele concrete și îți va pune pe masă inițiativele de parcurs.

Dacă brandul e deja în acțiune și lansezi un nou produs/serviciu, vrei mai multă credibilitate, vizibilitate sau să îmbunătățești reputația, strategia va construi un plan de bătaie în jurul unei idei unitare, cu pași concreți de urmat.

Se poate fără strategie? Da, dar e foarte probabil să bâjbâi și să simți că timpul și banii investiți în articole, postări, reclame outdoor ș.a. sunt în van - pentru că au nevoie, de fapt, de un fir roșu.
Iar misiunea mea e să îl găsesc.


Consultanța e o formulă care dozează strategia de comunicare țintit, acolo unde se aprind beculețele (cele de revelație sau cele de avarie).
Poate ghida o inițiativă foarte punctuală sau regla fin un proces pe care îl stăpânești deja.

Dacă ai resurse limitate, nevoi foarte punctuale (ex: despre ce ar trebui să scriem pe blog? cum să am mai multe programări în decembrie?), vrei o opinie sau ai vrea să înțelegi mai bine ce presupune un proces de comunicare organizat înainte să te înhami la unul, vei găsi foarte eficient acest mod de colaborare.
În special dacă ești familiarizat cu implementarea, dar vrei o perspectivă exterioară.

Flexibil, pe bază orară, cu acces la research și informație dozată.

consultanță comunicare
comunicate de presă

Presa scrisă n-a murit, chiar dacă s-a transformat. Printre bune și rele, shiftul către online înseamnă și mai puține constrângeri de spațiu, deci mai multe oportunități de a fi publicat.
Comunicatele de presă încă reprezintă un instrument util din trusa mai largă a unei campanii de promovare.

Am studiat jurnalismul și știu ce anume trebuie să conțină un comunicat de PR pentru a fi relevant, interesant și a fi publicat ca atare, fără rescrieri majore.
Am redactat zeci de comunicate de comunicate de presă care au fost preluate de media locale și naționale.

Ne aliniem inițial pe informații și obiective, completăm spațiile libere și primești textul în forma gata de distribuire.

PRIMUL PAS

O discuție inițială de
30 minute.

brown and white chess board
brown and white chess board